• Bulgarian
  • English
25 март 2019

image044.jpg

Вход потребители


Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Geotextile Печат Е-мейл

ГЕОТЕКСТИЛ е нетъкан термосвързан или иглопробивен водопропускващ материал със значителен срок на употреба, висока якост и хидравлически свойства. Използва се за разделяне на почвени слоеве, направа на дренажи и армиране на насипи.

Освен нетъкан има и тъкан ГЕОТЕКСТИЛ който може да бъде: лек тъкан ГЕОТЕКСТИЛ – използва се при изграждането на автомагистрали, гаражи, самолетни писти и под фундаменти на нови сгради; високоплътен ГЕОТЕКСТИЛ – полага се като временен пласт за усилване и защита от ерозия на морски брегове и стабилизиране на почвата; високоякостен – за усилване на вертикални стени, стръмни откоси и насипи от слаби почви; ГЕОТЕКСТИЛ с висока водопропускливост – намират приложение там където се изисква бързо отвеждане на съществуващи води.

С избора на хидравличните характеристики на ГЕОТЕКСТИЛА в съответствие с заобикалящата го среда, повърхността на ГЕОТЕКСТИЛА ще осигури стабилна платформа за развитието на естествен почвен филтър, продължително и дълготрайно филтрационно действие.

При габионните конструкции ГЕОТЕКСТИЛА се използва вместо обратен филтър от пясъчно-каменна смес, която намира приложение за предотвратяване от промиването на грунда изпод самото съоръжение или от страната на обратната засипка.

Предимства на ГЕОТЕКСТИЛИТЕ:

· Изотропност на материала – еднакви свойства във всички направления, без да се влияе от натоварване.

· Компактен за транспортиране и съхранениеГЕОТЕКСТИЛЪТ е предварително пресован и неголемият обем на рулата прави възможно транспортирането и съхранението на по – голямо количество на по – малка площ.

· Голямо разнообразие на размери и улеснен монтаж – оптимизиран разход на застъпването на отделните платна.

Размери на нетъкан ГЕОТЕКСТИЛ:

ВИД
ЯКОСТ НА ОПЪН (kN/m)
ШИРИНА НА РОЛКАТА

(m)

ДЪЛЖИНА НА РОЛКАТА

(m)

ТЕГЛО НА РОЛКАТА

(kg)

500 до 4500

3 до 30

4,5

200 до 50

65 до 95

Размери на тъкан ГЕОТЕКСТИЛ:

ВИД
ЯКОСТ НА ОПЪН (kN/m)
ШИРИНА НА РОЛКАТА

(m)

ДЪЛЖИНА НА РОЛКАТА

(m)

ПЛОЩ НА РОЛКАТА

(m2)

90 до 250
20 до 50 надлъжно

11 до 50 напречно

5,2
100
520