• Bulgarian
  • English
25 март 2019

image002.jpg

Вход потребители


Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Преимущества на конструкциите Печат Е-мейл

ОСНОВНИТЕ ПРЕИМУЩЕСТВА НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС КОНСТРУКЦИИ СА :

 

ГЪВКАВОСТ : Конструкциите са така изчислени спрямо конкретните дадености, че са способни да се противопоставят на всички натоварвания без разкъсвания. Габионните структури поглъщат всякакъв вид улягания и свлачища по терените без да се разрушават самите съоръжения. В условията на нестабилни терени, а също така и в зоните на свлачища, тяхната здравина и качество се явяват особено важни.

 

ЗДРАВИНА : Мрежата от която се изготвят самите конструкции, има променящо се разкъсващо натоварване, като се почне от 2000 ÷ 60 000 кг/кв.м. или м. линеен, в зависимост от типа на полагане. Благодарение тези конструкции, габионите могат да противодействат на всички вид натоварвания.

 

ПРОПУСКЛИВОСТ : Високата пропускливост на нашите съоръжения и конструкции изключва възникването на хидростатически натоварвания. Дренажността и устойчивостта ги правят идеални за защита на склонове от ерозия, речни корита, язовири и много други по вид обекти.

 

ДЪЛГОТРАЙНОСТ : Ефективността от дълготрайността на габионните конструкции не се намалява, а се повишава с годините, защото с течение на времето възниква уплътняване /улягане/ на почвените и скални наноси в празнините на габионите и със започването на прорастване на растения на тяхната повърхност. По този начин те се превръщат в природнидружествени, строително-теренни обемни блокове.

 

ИКОНОМИЧНОСТ : Конструкциите се явяват по икономични от вече добре познатите твърди и полутвърди железобетонни такива, като имат и следните преимущества: малки загуби при експлоатация; минимален обем работа по подготовка на основните съоръжения; простотата на конструкциите не изисква многобройна квалифицирана сила при монтажа; не е нужна направата на нови дренажни устройства /системи/, защото габионните конструкции се явяват пропускливи; много по евтини и по бързо приложими във всеки един случай, особенно при природни бедствия.

 

ЕКОЛОГИЧНОСТ : Благодарение на това, че габионните конструкции допускат и не възпрепятстват прорастването и растежа на множество растения и дървета, то те се сливат със заобикалящата ги действителност и околната среда и сами по себе си те представляват естествени строителни блокове, които служат за украсяване на ландшафта.

 

Цената на различните видове и модификации защитни мрежи се определя в зависимост от диаметъра на пръстените и сечението на поцинкованата или непоцинкована стоманизирана тел, както и количеството скрепителни елементи свързани с проекта, който предварително е изготвен.

 

Работим по предварително изготвените проекти, чертежи и огледи на място. Спецификата на всеки един обект изисква подробен анализ на моментното положение, в което се намира „съответната работна площадка” и затова фирмата не се ангажира с определяне стойността на което и да е съоръжение „на око”.